FLER ENGLANDSBILDER!

Hallå där! 
Fler englandsbilder på ingång. Det tar huuur lång tid som helst att redigera alla, med tanke på att jag har över 3000. Så ni får ha lite tålamod ;). 
Här kommer några iallafall, dessa är från första + andra dagen på resan. Såhär ser Torquay ut. Yay. ENJOY!       
Klicka på bilderna för att förstora! 
 

Engliiiish

Hejhej! Ida här. Skolan rullar på som vanligt nu och engelska är fortfarande mitt favoritämne. Det har ju länge varit min favorit!
Det var en av anledningarna till att jag ville åka på språkresa. Jag ville få användning av all engelska jag lärde mig! Och visst det kan man ju få här hemma också, typ genom att kolla på youtube-klipp, läsa böcker osv. men jag ville prata det! Inte bara läsa. Verkligen använda det jag lärt mig!
Och jag ville inte ha en vanlig "familjesemester". För när man reser med sin familj så pratar man ju bara svenska med dem och engelska pratar man ju då i princip bara när man beställer mat på restaurang eller köper nått i butiker! Så det var inte själva resan, att få uppleva ett ställe, som lockade i början, utan att få använda det jag språk jag lärde mig i flera timmar i skolan!
 
 
Sen blev jag ju såklart jättepepp på själva resan också, satt och googlade "språkresebloggar" och hur mycket "språkresor"-relaterat som helst och bara dagdrömde om hur kul det skulle vara!
Hahah, kan säga att min familj fick stå ut med rätt mycket tjat både innan och efter vi bokat! ;)
 
Och tur var det att jag tjatade så, så himla roligt som det var! :D Var helt grymt! Och så fick man jättemånga fina kompisar! :D Från alla sorts länder! Börjar jag sakna en människa från resan så kommer jag alltid att tänka på någon annan och så saknar jag den med och så bara fortsätter det, och till slut sitter jag och saknar jättemånga ^^
 Och man fick ju verkligen prata engelska! Trots att vi var många svenskar i gruppen så var det ju även flera danskar och några finskar och ledarna brukade para in oss i olika grupper och då var vi tvungna att prata engelska. Fick man ju såklart även göra när man skulle prata med folk som inte var svenskar. ;)
Även hemma fick jag prata mycket engelska. Hade kryssat i att jag ville bo som enda svensk (bodde med värdfamiljen, två danskar och en spanjorska) så hemma var det ju ingen som förstod om jag pratade svenska, vilket betydde att jag var tvungen att prata om jag inte ville knipa käft helt ;) Och det skulle aldrig ha gått för en sån pratkvarn som jag ^^
Måste dock poängtera att om ni är oroliga för att välja att bo som enda svensk så kan ju de flesta danskar och norrmän förstå en del av det man säger! (eftersom språkresor är så populärt i Norden så hamnar man nog nästan alltid med minst en nordisk människa! Och finnarna kan ju också förstå eftersom dem läser svenska.)
 Mina danskar hette Rikke och Mathilde och Mathilde och jag kunde prata lite på våra egna språk och förstå varandra (fast man fick ju upprepa och köra teckenspråk ibland ;)) men Rikke hade dock svårare att förstå mig så det varierar ju förstås.

Ett knippe rumskamrater! :) Rikke, Maria och Mathilde! :D (Hahah, tror Mathilde skulle bli arg på mig ifall jag inte sa att hennes hår var nytvättat och oklart ;))
 
Som ni kanske vet så finns det olika kurstyper när man ska åka på språkresa. Jag valde international, då blandas man med utländska i klasserna osv. Finns ju många fler men dem vanligaste är Classic (bara svenskar), International & Intensive (hårdpluggning som gäller). Rekommenderar absolut International! Tror man lär sig mycket mer än om man tar Classic! Dock ska man vara medveten om att ifall man väljer Classic så finns det en chans att man kan bli förflyttad till International! Är det för få som väljer Classic så kan man bli det. Det blev Becca och hennes kompisar Daniella & Lottie. (att dem ens valde classic är ett mysterium för mig, med tanke på att Becca går på IB och allt nu ;))
 
Det var allt jag hade att säga för idag. Hoppas ni orkade läsa allt och tyckte det var något att ha. ;)
Har ni några frågor så är det bara att fråga på!
 
Aaaaaaadiooos! //Ida
 

jag saknar min bloggis-kompis


Jag saknar min lilla bäckhäckibus. ♥


Ooocch, jag saknar alla bilder från min mobil! (som jag tappade i england) Där fanns det mååånga. :(
Ooocch dessutom är det 42 dagar kvar tills jag får träffa min bäxpäx och andra svenskar och norskar igen! Känns som en hel evighet..
Becci och jag "firade" nyss vår "årsdag" ^^ Vi pratade första gången 4 september 2011, vilket var i.. ööh.. tisdags! Hahah, trots att vi nu skrattar som fasiken åt hur stelt det var så kommer jag ihåg hur glad jag var över att ha fått kontakt med någon så trevlig och att jag var jätteglad över hur mycket gemensamt vi hade ihop! :D
Dessutom satt jag alltid och log som fan efter att ha pratat med henne. Min knäppa bäckhäck. ♥
 
Fattar inte varför hon ska bo så långt bort.. :( Det enda positiva med det är att hon pratar med en gullig dialekt. Kåv, Nåje, måmo, lunccchh, vevelvind osvosv. Puss på dig din kååååvv ♥
 

OLYMPICS!

TJENA! 
Sitter i skolan just nu och redigerar lite Englandsbilder. Tänkte dela mer mig av några stycken från när vi hade Olympics. Vet inte om Ida har skrivit om det någonting, men det var alla svenskar, norskar, danskar, finnar och spanjorer tillsammans, och vi spelade lite olika sporter. 
Jag och Daniella var och köpte ansiktsfärg och målade alla svenskarna med svenska flaggar! 

1. Daniella 2. Ida 3. Ebba 4. Anna 5,6. Football 

BILDER KOMMER SNART!

Hej!
Tänkte bara titta in och skriva att jag får min nya skoldator på onsdag och då kommer jag lägga upp bilderna från Torquay både här och på facebook så fort som möjligt efter det.

Kan också berätta, för er som är intresserade, att jag har börjat gymnasiet och att det är grymt! Jag går IB (International Baccalaureate), vilket är ett internationellt program där alla lektioner är på Engelska. Jag trivs hur bra som helst än så länge! Känns grymt att få prata favoritspråket varje dag och min nya klass är kalasbra.

Vi hörs på onsdag, och förlåtförlåtförlåt för att det har tagit så lång tid med alla bilderna.
Ha det bra!

RSS 2.0