Skolstart!

Hejhej! Ida här igen. Har egentligen inget speciellt att säga, typ bara att det här blir mitt sista inlägg på sommarlovet ^^ hahha jag vet fan inte xD
Men ja, jag börjar alltså skolan imorron. Ska börja i 9an. :) Vill inte alls, orkar verkligen inte jobbiga människor, tråkiga lektioner, läxor och sånt.. Men det är bara att göra sitt bästa.. Speciellt nu i nian, när man ska komma in på gymnasium och allt!
 
När börjar/började ni skolan förresten? :) För Becca och några andra kompisar från Torquay började ju redan i måndags och en annan började igår. Jag är väldigt glad att jag trots allt börjar imorgon! :) Även om det bara är lite så är det ju alltid lite längre sommarlov ;)
 
Såhär såg skolan ut i Torquay:
 
deras idrottsplan.
I skolan gick man antingen mellan klockan 09-12 eller från 13-16. Första veckan gick jag den tidiga tiden, andra veckan på eftermiddagen och de sista dagarna den sista veckan på förmiddagen. :) Föredrog att börja tidigt.
 
Men nu måste jag gå! Hoppas ni alla har det bra!
Puss och kram! :) //Ida
 

Reunion-party!

Hejhej! Förlåt för att vi har varit så dåliga på att blogga men det är svårt att veta vad vi ska blogga om för tillfället och dessutom har Becca ingen data men hon kommer förhoppningsvis få en nästa vecka och då ska hon skriva om hur en typisk vardags-dag var! :) Men vi loggar fortfarande in här och kollar om vi har fått kommentarer och så, så fortsätt att ställa frågor!!
 
I det här inlägget tänkte jag skriva lite om ett reunion-party som vi ska på! Det är STS som ordnar det och det är i Lisebergshallen den 20 oktober! (alltså gbg) Det är för svenskar och norskar! :) De andra länderna har för sig själva. Det är tråkigt att vi inte ska få träffa dem från Danmark, Spanien och Finland då jag (och de flesta andra) har vänner därifrån! :/ Men det är iallafall tur att vi ska få träffa norrmännen! :)
Så det ser jag framemot jättemycket! :D Ska bli jättekul att få träffa alla igen!
Även dem som har bokat språkresa inför nästa år innan 20 oktober kommer få biljetter så man kan åka dit om man vill fråga oss som redan varit där frågor och sånt. Tror man kan vinna priser också. Fick själv såna biljetter förra hösten men valde att inte åka :)
 
Partyt är på en lördag och som tur var så kommer det "roliga inte ta slut där."  För det är nämligen så att jag, Becca, Lottie, Daniella (och kanske skåne-Ebba) ska sova över på hotell i Göteborg en natt och sen ha en heldag i gbg tillsammans! :D Det ska bli så himla kul att få umgås så mycket med mina älskade smålänningar! :D (och kanske skåne-ungen!)
 
 
Bild på Daniella, Becca och mig! :)
Och jag, Ebba och Lottie! :) (Anledningen till att vi har en Sverige flagga på kinden är att vi hade STS Olympic Games som aktivitet en kväll och då var alla som åkte runt den 30/6 där! Från alla länder! Himla kul hade vi! Körde olika sporter som fotboll, fotbollsbrännboll, flaggan mm! :)
 
Tänkte även fråga på en fråga som vi har fått! :
Sophia: Jag har en  till fråga hehe... och jag undrar hur många discon sts hade per vecka?:)
- Det var discon 2 gr i veckan, måndag och torsdagar. Det var dessutom tillsammans med EF.
Man fick gå in vid 19 och sen var man tvungen att stanna i 2 timmar. I garderoben (där man lämnar väskor och jackor osv) var man tvungen att betala 1 £ för varje sak man lämnade in. Alltså var det smartast att t.ex lägga ner jackan i väskan, då behövde man bara betala 1 £ istället för 2.
Dock tyckte inte jag och Lottie att discona var särskilt roliga så vi, Jacob och Carl och lite annat folk som kom och gick satt oftast bara i olika soffor ^^
Becca och Daniella dansade däremot en massa och försökte tvinga ut oss på dansgolvet ^^ Men vi gjorde oftast motstånd ^^
 
 Här får ni tre bilder på vårt schema som vi fick första dagen! :) Dock är det bara bild på framsidan.
 
Det var det och jag hoppas det inte dröjer allt för länge innan nästa inlägg kommer upp! Håll ut kära ni! (^^)
 
Hahhaa, adjööö! //Ida
 
 

FRÅGOR OCH SVAR

Fick i uppdrag av Ida att svara på några frågor som vi hade fått i kommentarerna och har inte haft tid att göra det förrän nu, men här kommer dem! 
 
Fråga 1: 
Jag funderar på att åka på språkets nästa sommar och har lite frågor:) jag är 15 nästa sommar och min kompis 14(båda födda 98) kommer vi va yngre än alla andra?? Vill inte va det hehe. Vad hade ni för väder och hur varmt var det typ?? Älskar er blogg, ni verkar så roliga:)
 
Svar: Åh, vad roligt, ni kommer ha jätte kul! De flesta som jag träffade på språkresan var antingen 97:or eller 96:or, alltså 15 och 16 år, så jag tror att ni kommer vara ungefär lika gamla som alla andra, det blir nog inget problem! Vi hade ganska mycket regn, men solen kom fram ibland, när vi åkte till Newquay så var det hur varmt som helst! Det var rekord regnigt i England i år, så det brukar vara mycket soligare och varmare. :) 
Jag kan verkligen rekomendera Torquay om ni funderar på att åka, det är jättemysigt och fint! Hoppas ni kommer iväg, ni kommer inte att ångra er!!! 
Tack så jättemycket! :D
 
Fråga 2:
Hej! Hur var egentligen undervisningen? Lärde man sig mycket engelska? Var resan värd alla pengarna gällande undervisnignen? Tacksam för svar! Trevlig blogg! :)
 
Svar: Hejsan, tack så mycket! Första dagen hade vi ett placement test för att se vilken grupp man skulle vara i (om man fick över 70 av 100 poäng så var man i den avancerande gruppen tror jag). Jag, Lottie och Daniella (som jag åkte med) kom alla i den avancerade gruppen, vet inte hur det var med Ida. Placement testet är verkligen inget att oroa sig över utan det var jättelätt! 
Sen när vi kom igång med själva undervisningen fick vi två böcker, en pronunciation bok och en everyday english bok med lite olika övningar. 
Jag tyckte inte att jag lärde mig jättemycket av just skolan, utan jag lärde mig mer utav att använda språket ute på stan och genom att prata med värdfamiljen och så. Det saker vi gjorde i skolan (särskilt pronunciation uppgifterna) kändes ganska meningslösa (fast Ida skrev innan att hon tyckte det var bra, så det beror ju helt på vem man är). Det var mycket som jag redan kunde. 
Om du åker för undervisningens skull så tycker jag kanske att du istället borde kolla på Intensive kurserna som STS har, i t.ex. Oxford. Där har man mer lektioner och sånt (vad jag har förstått). Missförstå mig inte nu, för jag lärde mig verkligen jättemycket engelska, bara inte från lektionerna. Vi hade en lärare från Finland och fast även om vissa hade brittiska lärare så är det inte säkert att man får det. Jag tror personligen att jag hade lärt mig mer då. 
Om resan var värd pengarna, absolut!!! Om resan var värd pengarna om man bara tittar på skolan, kanske inte. 
Men som sagt, detta är bara vad jag tycker, och det finns säkert andra som tycker annorlunda! Jag tror det beror lite på hur mycket engelska man kan innan man åker. :) 
 
Hoppas jag kunde hjälpa till! 
(Lovar att jag ska lägga upp lite bilder från resan senare i veckan) 

Idas shopping i England! :D

Hejhej! Tänkte visa lite smådåliga bilder på det jag köpte borta i englandia.(rätt kassa bilder men..) Ska även hälsa från Becca att hon inte kan blogga just nu eftersom hon inte har någon dator som fungerar.
 
Okej, jag gjorde iordning bilder med siffror på för att underlätta att förklara men dem vägrade att ladda upp.. Men jag ska göra mitt bästa för att ni ska fatta ;)
 
Okej, vi börjar från vänster till höger högst upp. Med den gråa tjocktröjan.
 
1. Den tryckte jag själv i en affär som fanns i Torquay's hamn. Kostade 18 pund att göra, vilket är 204 kr. På baksidan står det mitt efternamn + mina bästa vänners efternamn :)
2,3 & 4 är leggings som jag köpte på Primark för 6 £ (typ 70!) Skitsnygga är dem och jag är jättenöjd!
5, asså de rosa tightsen, köpte jag på en affär som heter Claire's för bara 2.5 £! 
6. Det är mörkblåa jeans, syns inte alls bra på bilden, som jag köpte på New Look för bara 158 kr! :) 
7. Köpte ett vitt linne för bara 2.50 på Primark! Köpte ett rosa också för samma pris & ställe men det var i tvätten när jag tog bilden ;)
8. En himla fin lila uggletröja från Primark! Kostade bara 3 £ tror jag! :D Primark asså, <3
9. Den grymt fina One Direction tröjan köpte jag på HMV för 136 kr! Älskar den :D 
10. En sovtröja från Primark för ca 45 spänn.
 
En lite bättre bild på byxorna. :)
Okej, även från vänster till höger på den här suddiga bilden.
 
1. En söt uggletröja (som ni kanske märkt så älskar jag ugglor ;)) från Primark för 3£ ! :)
2. En rosa tröja från Primark för 4 £
3. En STS-t-shirt som jag beställde innan resan som en massa folk skrev på! :')
5. Ett svart skärp från Primark för 11 kr! (1 £)
6. En svart bh från Primark. Köpte den tillsammans med en vit och de kostade 6 £.
7. En jättefin One Direction-börs för 115 kr! :D (Börs betyder plånbok.. ;))
8. Vita converse från DJ (tror jag) för 484 kr! :D (Ångrar att jag inte köpte svarta också..) (fast det hade nog inte fått plats ^^)
9. Blåbruna skor från Primark för 90 kr! 
10. En stor och fin väska från Forever 21 i London! Kostade 337 kr :) Var det dyraste köpet på resan.
 
Den här klockan köpte jag på New Look för 115 kr! :D Jättenöjd med den!
 
 (och som ni kanske ser så står det på framsidan "I hate 1d! - Ida". Måste verka väldigt konstigt i era ögon med tanke på mina underbart fina One Direction saker jag precis lagt upp bilder på ;) Men det är inte jag som skrivit det utan en dansk Ida. Hon hämnades bara för att jag skrev " I <3 Justin Bieber" stort på hennes vita tröja. Hon hatar nämligen honom så därför var jag ju tvungen att skriva det ^^  (hoppas inte Becca mördar mig nu bara för att jag skrev Justin Bieber och hata i samma mening på vår blogg.. Hon är som ni kanske vet en väldigt stor belieber)
 
 
Det var typ det jag köpte! Köpte såklart godis och massa sånt med ^^
 
Det va la de tror ja.. Adioooos! :) //Ida
 

RSS 2.0