Återträff!

Hejhej! :D Sitter i skolan nu så jag hinner inte skriva så jättemycket och har inte så många bilder, men tänkte uppdatera lite om återträffen som var i helgen.
I lördags tog jag tåget upp till Göteborg och träffade Becca, Lottie, Daniella och Ebba där! :D Vi gick till vårt vandrarhem och hängde hela dagen tills det var dags att gå till Liseberg.
 
Där fick vi vänta ett tag innan vi såg några vi träffade, men till slut kom dom flesta och det var skitkul att få träffa alla igen! :D Ååh, saknar er redan! Hade en jäättekuul kväll! Vi spelade lite volleyboll med både badbollar och riktiga volleybollbollar (hahhaa, heter det så? Ser ju jättedumt ut! ^^) och så spelade dom musik så det blev lite party också ;) Precis som i Torquay försökte dom få mig att hoppa upp och ned och veva med armarna, men det är inte riktigt min grej det där så dom lyckades inte.. ;)
Men kul var det ändå! :D
 

En lite smått scary gruppbild.. Var inte riktigt alla, men dom jag hängde mest med, både i Torquay och på återträffen :) (av svenskarna då vill säga).
Från vänster är det iaf; Becca, Ebba, Carl, Lottie, Frida, Maja, Daniella, jag och Anna! =)

Frida, Anna, jag och Maja! Finafina kompisar. ♥

En galen Becca i spårvagnen.. ;)
 
Och så en fin Danni och.. Becca.
 
Tänkte bara säga att jag, Becca, Danni, Ebba och Lottie sov över en natt och hängde hela söndagen i Gbg! :D Hade jättekul! Kan inte skriva mer om det nu dock.

Oså tänkte jag avsluta det här lilla inlägget med att tipsa om två nya språkresebloggar, som ni alltid kan kolla in! Kanske någon som ni kommer åka med nästa sommar? :)
Den första är Angelica som bloggar på angelicabengtsson.blogg.se och som ska till Bournemouth! :)
Den andra är Sophia som också ska till Bournemouth och precis som vi heter summerin..
 
Och glömt inte att ni jättegärna får ställa frågor, det är bara kul! :D Vi har skapat en ny kategori som heter frågor och svar (tror jag? xD Hoppas det iaf) och där kommer vi lägga in alla inlägg där vi svarat på frågor och även inlägg som vi skriver med frågor i hamnar där. :) Så ni kan ju alltid kolla där så kanske svaret på er fråga redan finns :)
 
Men det var allt för mig, adiooos amigos! //Ida

Q&A!

Jag tänkte ta ett par minuter och svara på några frågor som har trillat in de senaste dagarna. 
 
Hejsan! Jag ska själv åka på språkresa nästa sommar och är verkligen heeeelt excited, haha! Jag har läst mkt om det här med alkohol, att det blir att många dricker osv, märkte ni av det? Självklart kan man välja vem man umgås med där osv, men jag bara undrar, hehe :) Och, känner ni att ni fick ut något av språkresa? Typ växte som person, blev säkrare i engelskan osv? Hoppas ni inte har ngt emot frågor, men jag tror nog ni tycker det är kul att svara! :D
 
Svar: Hejsan! Det här med alkohol, jag märkte faktiskt inte av det alls. Jag vet att STS har väldigt stränga regler (och EF med, vet inte vilka du ska åka med) och att man får åka hem direkt om de märker att man har druckit. Vet att det var några som fick åka hem från Malta i somras (de åkte med EF). Men jag märkte inte att det var några språkreseelever som drack alls, så det ska nog inte vara några problem med den saken! 
Och om jag fick ut något av språkresan, absolut! Jag kände att jag blev mer independent och även om jag alltid har varit väldigt säker på engelskan så var det roligt att få prata engelska med människor som faktiskt är från england, t.ex värdfamiljen! 
Jag är sååå avundsjuk på dig som fortfarande har hela resan framför dig, det är verkligen helt sjukt roligt och du kommer inte att ångra att du åkte! 

Hej! Jag funderar också på att åka till Torquay kommande sommar.
Min fråga är hur mycket fickpengar man gör av med i just Torquay? :)
(Verkligen jättebra att du har startat en blogg för dela med dig av dina erfarenheter! Tack!)

Svar: Åh, gud vad roligt att du funderar på att åka till Torquay. Torquay är hur mysigt som helst och jag tyckte att de hade väldigt bra shopping! Det är gaaalet billigt och jag går fortfarande runt och tänker "den här tröjan hade varit mycket billigare i Torquay.." när jag shoppar här hemma. Hur mycket pengar man gör av med är otroligt individuellt och det beror ju på hur mycket mat/godis man köper, hur mycket man kläder man köper, och så vidare. Jag gjorde nog av med ca 5000 kronor men jag vet att många i min grupp gjorde av med mycket mer. 
Ta med dig mer än vad du tror du behöver, är mitt tips. 

Det finns även en massa aktiviteter (t.ex vattepark, lasertag, spökrunda i Kent's Cavern osv.)  som man kan åka med på om man vill, och då behöver man lite pengar till det. 

Jag hoppas att du bestämmer dig för att åka till Torquay för jag tycker verkligen att det är helt fantastiskt, and I can't wait to go back there someday.

 
Hamnen i Torquay

Exakt hur mycket pengar gjorde ni av med? Hur mycket fritid fick ni? Hur var maten, var de mycket fisk? Sov alla språkresenärer i samma rum eller sov man t.ex 2 och 2? Vad var höjdpunkten och vad kunde vart bättre? Asbra blogg, läst igenom allt typ många gånger, pga ska till Torquay nästa år :D / Johanna

Svar: Hallådär! Gud vad roligt att höra att du gillar vår blogg, och att du ska till Torquay nästa år. Du kommer ha de tre bästa veckorna någonsin! Pengarfrågan svarade jag ju här över, så tänker inte göra det igen. 

Hur mycket fritid vi fick? Vi fick några timmar om dagen ungefär, men inte särskilt mycket. Skulle gärna ha haft mer! En dag kunde se ut såhär:
9.00 - Activities
13.00-16.00 - School! 
19.00 - Activities. 
Mellan 16.00-19.00 var vi alltså lediga och kunde göra vad vi ville. Eftersom jag bodde så långt bort från Torquay (ca 40-50 minuter med buss) så kunde jag inte göra så mycket på de timmarna. Åkte hem, duschade, åt kvällsmat (de äter kvällsmat mycket tidigare i England är vad vi gör hemma, vi brukade äta runt klockan 5), pratade lite med värdfamiljen och sen var det dags att åka igen. Oftast var jag hemma igen runt klockan 11, och då satt vi och tittade på TV och pratade med värdfamiljen. Ibland fick vi tid att göra vad vi ville istället för activities, så det beror väl lite på vem man har som ledare också tror jag. 

Angående maten, vi fick väldigt mycket pommes, lite ris, och ännu mer pommes. De har väldigt mycket halvfabrikat och lagar nästan ingenting själva. Vi fick fisk en gång, och då var det fish 'n chips. Jag vet att många klagade över maten (antagligen för att de är vana vid hemmalagad mat) men jag tyckte inte att det var några problem alls faktiskt. Till lunch skickar värdfamiljen med en lunchlåda, vi brukade få två frallor, en chokladbit, en frukt (några gånger byttes denna ut mot en doughnut), en chipspåse och några gånger fick vi yoggi (godaste ever!) och vatten. 

Om alla språkreseelever bor i samma rum eller inte är ju upp till värdfamiljen, jag och mina kompisar sov i samma rum och jag tror att det är det vanligaste. Oftast bor man ca 3 eller 4 språkreseelever i samma familj.
I London sov vi två och två i rummen.

Höjdpunken med resan är vääldigt svårt att välja, för allt var så himla bra hela tiden. Det som kunde vara lite bättre är att vi kunde ha fått mer fritid och att vi kunde ha fått lite mer tid i London, men det är nog allt jag kan komma på. 

 

Till er som har orkat läsa igenom hela inlägget, APPLÅDER! Det blev mycket längre än vad jag tänkte, men jag hoppas att det hjälpte iallafall. Om ni har några fler frågor får ni gärna fråga i kommentarsfälten så tar vi upp det i ett inlägg. 

/ Rebecca


Mindre än 20 dagar kvar!! :D

Wooho, nu är det bara 19 dagar kvar tills återträffen i Göteborg! :D Och med tanke på att den här dagen snart är över så är det ju egentligen bara 18!! :D Kommer bli så grymt kul att träffa alla igen, saknar er en massa!!
Och till alla er som läser vår blogg, som ni kanske har förstått så kommer det inte bli lika regelbundna uppdateringar längre. Nu är ju själva språkresan över och det är svårt att komma på saker att skriva om. Men ni som funderar på att åka nästa år (eller senare), va inte rädda för att ställa frågor! För även om vi kanske inte uppdaterar varje dag så är vi ändå inne och kollar här varje dag och svarar jättegärna på frågor! :D
 
ÅÅH VAD JAG ÄR TAGGAD INFÖR ÅTERTRÄFFEN! :D KOMMER BLI MEGABRA!!
Puss och kram! //Ida
 

RSS 2.0