FRAMME I TORQUAY

Hej!
är hos värdfamiljen i Torquay just nu och har fått låna deras internet. Jag, Daniella och Lottie sitter och tittar på Harry Potter and the order of the phoenix som de visar på ITV1.
 
Det har varit en riktigt lång dag idag sa jag är riktigt jäkla trött nu. Har inte sovit på hur länge som helst, sov inget innan vi åkte inatt så det var väl typ 36 timmar sen jag sov ordentligt. 
När vi kom fram till Heathrow fick vi vänta i ungefär 2 och en halv timme innan vi fick hoppa på bussen mot Torquay (som tog ca 4 timmar). Så om ni ska åka till Torquay, var beredda på en lång dag!! åt ordentligt med frukost och sov tidigt dagen innan, jag lovar att ni kommer må mycket bättre då. 
 
Har träffat en massa roliga människor idag, vi var 12 som reste från Göteborg och alla var hur trevliga och snälla som helst. Ska bli skitkul att träffa alla igen imorgon och de som reste från andra ställen också (t.ex Stockholm, Norge och Danmark!) Vi åkte i samma buss som några spanjorer som också skulle hit så de lär vi också se mer av. :) 
 
Nu måste jag sluta, vi hörs nog snart igen. Nu ska jag sova, imorgon blir det Town walk i Torquay och lite andra grejer tror jag. Kalas kul! 
Godnatt. 
 
Lottie, Ida, Jag och lite av Daniella pa flygplatsen i Copenhagen! 
 

ALLONS-Y

Tjenixen! 
Just nu är jag hemma hos Daniella i Vislanda (en liten håla utanför Växjö där hon bor). Hon springer runt och försöker packa (hon började för ungefär en timme sen. smartass) och jag twittrar, läser lite och försöker få tiden att gå så fort som möjligt. 
Om ungefär 4 timmar ska vi åka hemifrån och jag tvivlar på att vi kommer kunna sova något innan dess. Inte i bilen heller för den delen, vi kommer vara alldeles för taggade. Vi är redan alldeles för taggade!
Helt sjukt att om ca 8 timmar ska vi samlas på Landvetter. 
 
Imorgon är vi i London. Helt ärligt trodde jag aldrig att denna dagen skulle komma, det har alltid känts som om något skulle komma i vägen, att det skulle bli inställt eller så. Men icke då! Nu är vi snart påväg. 
 
Planet går vid 8.00 imorgon och sen landar vi i Köpenhamn vid 8.40 och åker vidare mot Heathrow vid 10.20! Är framme vid 11.25 (12.25 svensk tid).
 
TAGGAAAAAAAA
 

Sista natten hemma!

Ååh herregud, det här är sista natten jag kommer sova i min egna säng! :oo Asså shit, nu är jag nervös. Det är så mycket.. Tänk om ingen gillar mig (tur att becca gör det iaf!), tänk om värdfamiljen inte är bra, tänk om..... Massa tankar som snurrar!  Första resan utan mamma och pappa.. Kanske inte bo med någon som kan samma språk som jag i tre veckor.. (becca och jag kom fram till att norsken jag ska bo med är dansk + att becca säger att jag ska bo med en spanjor! :o Vart hon fått det ifrån vet jag icke men.. ;)) Men det kommer bli bra, det vet jag!
Men det värsta med resan är att man måste ta avsked imorron!!! (ska ju till mormor o sova över) Och att jag inte kommer träffa mina systrar (inte biologiska men) på tre veckor! Vi är vana vid att ses varje dag och har gjort det i flera år! :O ååh, mina små skitungar.. <3
 
Hade lite panik för en stund sen för jag hade tappat bort min börs (plånbok) med 75 pund i och bankkort.. Men jag hittade den! Hahah, och becca hade glömt sitt bankkort hos en vän! ^^ Hur ska det gå för oss?! ^^
 
Tänkte lägga upp en bild på min packning men så kom jag på att ni redan fått se den typ 2 gr så istället tog jag kort på en peng. KÄNDES LITE GALET ATT GÖRA. nä det gjorde det inte men.
 
Nuuu måste jag gå så jag hinner få lite skönhetssömn innan morgondagen!
Puss och kram! :) //Ida

NY VÄRDFAMILJ!

JAG HAR VÄRDFAMILJ IGEN! 
Huset på bilden ovan är där vi ska bo, as fint! 
Ska bo hos Ms Kerrie Harrison, hennes man och deras två barn och bo lite utanför Torquay i Newton Abbot. Har kollat runt lite på google maps och det ser jätte mysigt ut! 
Lite synd att vi inte bor vid havet längre dock. Innan bodde vi bara några meter ifrån. 
Men Torquay ligger ju inte så långt bort så det bli nog bra ändå :)
Ska skriva ett mejl till dem senare idag hade jag tänkt. 
 
Idag ska jag packa klart allt (har stått och strukit hur länge som helst nu på morgonen. Jag hatar att stryka. Bränner mig bara hela tiden), åka och växla pengar och köpa lite saker inför resan.
Sen är jag redo att åka!! 
 
I'M READY. LET'S DO THIS! 
 
p.s, fick reda på att vi ska vara i London de två första dagarna istället för de två sista vilket passar mig utmärkt! Åh, det här kommer bli så grymt. 

TAGGAD.SE

Nu är jag trött på att inte ha någon värdfamilj. Vi åker om tre dagar och jag har ingen aning om var jag ska bo. Uppdaterar mypage en gång var tionde minut och håller tummarna om att det ska stå något nytt - vilket det aldrig gör. 
 
Men nu ska vi inte fokusera på det negativa. VI ÅKER OM TRE DAGAR. Jag började packa lite innan idag. Det är bara när jag packar som jag tycker att det är jobbigt att ha skilda föräldrar. Man vet aldrig var grejerna är. Tror att jag har fått med mig det mesta från pappa nu dock. Ska hem till mamma någon dag och fixa resten. 
 
På fredag åker jag till min kompis Daniella och på natten åker vi tillsammans till Landvetter (flygplatsen i Göteborg) med Daniellas pappa. Jag tror att Lottie skulle åka upp till Göteborg med sin husvagn på fredagen så vi möts väl utanför flygplatsen på lördagen sen. 
 
Helt galet att vi faktiskt åker DENNA VECKAN. Om bara några små korta dagar är vi där. Craaaaaaazy. 
JAG ÄR HUUUUUR TAGGAD SOM HEEEEELST. 
Bara så att ni vet. 
 
meee, på skolavslutningen, like two weeks ago. time flies. 

3 dagar kvar!!!

När jag skrev rubriken så kom "38 dar kvaaar!" upp. FATTAR NI HUR SJUKT FORT TIDEN HAR GÅTT?! DET KÄNNS HELT SJUKT ATT KUNNA SÄGA ATT VI ÅKER OM 3 DAGAR! TRE!! 
Bara onsdag, torsdag, fredag och sen svooosch tidigt på lördagsmorgon så åker vi!! :D
 
Håller på och packar för fullt! Skriver om packlistor, flyttar om i resväskan, väger resväskan (bara kläderna vägde 9 kg.. Och då var det ändå lite som fattades ^^), packar min ryggsäck, laddar kameror osv. :D
Det ser ut som världens kaos på mitt rum just nu ;)
 
Dock har jag läst på twitter att det inte går lika bra för Rebecca och hennes vän Daniella. Båda av dem har panik för att dem inte börjat packa än, hahah ;) Men nu hade becca tydligen börjat :)
Runt 17 på fredag kommer jag och mamma att åka till min mormor och bo där över natten så vi får se hur mkt bloggande det blir innan dess. Precis innan vi åker blir det iaf inte för mormor har inte internet i sin sommarstuga så ;)
(vi bor där helt enkelt för att det är närmare till flygplatsen)
 
Mindre fräsch men desto mer taggad tjej! :D
 
Lite nervös är jag dock för att bo i en helt främmande familj tillsammans med en norsk (hahah, är inte nervös för att bo med just en norsk, normänn är trevliga (inte för att jag träffat spec många men) men det är ju inte riktigt samma språk som en själv) och prata ett helt annat språk! Tänk om jag får blackout eller säger nått i fel ordning eller har dåligt uttal? Blää... Menmen, engelska är ju mitt favoritämne i skola så det kommer nog gå bra.
 
Föresten, en sak som jag är rolig är att vi i förrgår hade besöksrekord! 31 unika besökare! :D Inte illa! :)
 
Ha det bra! :D
 
 
 
 
 

Hejdå Vernon

Jaa, som Ida skrev i sitt förra inlägg så har min hostfamily försvunnit och jag är återigen utan värdfamilj.
Känns lite surt såklart, men bara jag får en ny snart så blir det nog bra iallafall.
Så fort jag kommer hem igen (är i min sommarstuga just nu) så är det dags att börja fixa allt med packning och växla pengar och lite sånna grejer.
Eftersom det var några månader sen jag skrev min packlista är det nog dags att uppdatera den lite. Kommer knappt ihåg vad jag skrev upp på den, haha. :)
Men jag har nog ganska stor koll på vilka kläder jag vill ha med mig. Den största frågan kommer nog bli hur många böcker jag ska ha med mig. Hur många hinner jag läsa? Kommer jag köpa några där? (Nästan 100% säker på att jag köper minst en engelsk Harry Potter bok) Hur många får jag plats med? Får jag plats med dem på vägen hem igen? Aah, svårt.
Ska ha med mig minst två Harry Potter böcker iallafall. Började med mitt årliga sommar-omläsande av böckerna för någon dag sen så jag läste ut första igår och är igång med andra nu. Så det blir nog att jag tar med mig Fången från Azkaban (trean) och Flammande bägaren (fyran).
Ni antecknar det här va?
Ett helt blogginlägg om böcker. Jag har ganska lätt att prata om det kan jag ju säga, och glömmer lika lätt att andra kanske inte är så intresserade. Haha :D
Men nu ska jag sluta babbla! Skriver så fort det händer något på värdfamiljsfronten.
Ha det bra!
 

Om en vecka är vi där!!!

Hej där allihopa! :) Jag igen, Ida. Har precis kommit hem efter att ha tillbringat midsommardagen i min mormors sommarstuga tillsammans med min familj och kusiner :)
 
På språkresefronten är allt lugnt. :) Ska i början av veckan börja tvätta kläder som jag ska ha med mig och sånt. För Beccas del är det dock inte lika lugnt. Hennes värdfamilj-kategori har försvunnit precis som min gjorde.. Stackarn, hon som va så glad att få bo hos en som hette Vernon som Harry Potters morbror gör ;)
 
Hon kanske skriver mer om det senare, får se helt enkelt. Jag har dock inget mer att tillägga så tack och hej för den här gången. ;)
 
Bild från Paris när jag var där i slutet av april/början av maj i år :)

Nytt boende!

Tänkte percis ringa sts för att höra det där om värdfamilj men innan jag gjorde det gick jag in på mypage och såg då att jag fått en ny värdfamilj! Miss Sarah Miller heter hon och har en dotter född 98 och en son född 11 :) Passar mig alldeles utmärkt att få bo med en liten bebis, älskar barn! ;)
 
63 Winchester Avenue heter gatan jag ska bo på men jag har inte riktigt hittat det rätta huset än. Men jag misstänker att det är huset till vänster om a'et på bilden :)
Har gjort ett inlägg nu på fb och frågat om nån mer ska bo där och hoppas att någon svarar snart!
 
Det blir nog bra det med! :)
Och det är underbart att sommarvärmen fortsätter! :D Hänger med mina bästa vänner i deras trädgård och matar lite fåglar, haha ;)
 
Adjöööö :)

Ingen hostfamily?

Häromdagen hände en himla skum grej. Så fort jag hade fått reda på min värdfamilj så skrev jag i Torquay-gruppen på facebook och frågade om det var någon som skulle bo på samma ställe som jag. I söndags var det äntligen några som svarade. Sara och Alice hette dem som jag skulle bo med :) Så jag blev såklart himla glad och började prata lite med Sara. Ungefär en timme senare gick jag in på min mypage sida igen och då var min "hostfamily"-kategori borta?!
Frågade på facebook och då var det en tjej som svarade att samma sak hade hänt henne och att hon hade ringt till sts och frågat och dem sa att hon hade blivit förflyttad till en annan familj!
Så himla tråkigt! :( Dagen innan hade jag skickat ett mejl till Nicola (som jag skulle bo hos) och äntligen hade jag fått reda på några fler som skulle bo hos henne! .. :( Plus att kvarteret som hon bodde i såg himla mysigt ut!
 
Så idag ska vi ringa och fråga dem om det är så att jag har fått byta familj.. Känns inte så kul även om den nya familjen antagligen också blir bra :)
 
 

Lathund, packlista mm

Hej där! :) Nu börjar det kännas att det är nära! Har gjort en packlista, en lathund över hur mkt så och så pund blir i kr, tagit fram resväskan för att provpacka lite och se hur mycket jag ska ha med mig och sånt :)
Imorron ska dessutom min mamma gå och växla ca 500 kr så jag har med mig lite pund löst och inte bara på kortet :)
 
Är det bara jag som har haft jättefint väder idag eller har ni det också? :)(och ja, det är meningen att det ska föreställa en hund. Antagligen världshistoriens fulaste hund. Nån konstnär är jag inte)
När jag skrev min packlista så kollade jag både i ABC - handboken och Beccas lista för att se om det var nått jag glömt. Såg att Becca delat in sin i "handbagage" och "resväska" vilket jag kom på var väldigt smart att göra. Såå jag får antagligen börja om igen med hela skiten. Blöööö. Ditt fel becca, bara så du vet.
 
Ha en fortsatt fin kväll! :)
 
 
 
 
 

TIO DAGAR - TAGGAAAA

Idag är det tio dagar kvar tills vi åker!! Nästa vecka bär det av mot mitt favoritland. Helt galet egentligen. Tror inte att jag har fattat att jag faktiskt ska åka riktigt än. Det känns verkligen inte som att det är NÄSTA VECKA vi ska åka. Just nu håller jag och mina kompisar på att bestämma vem som ska ta med sig vad i resväskan och i mitt huvud hör jag inget annat än "det där kan jag ta med mig till Torquay" "Den tröjan ska jag ha med mig" "Så många skor kan jag nog få ner i resväskan".

På tal om ingenting, blogg.se har gjort om. Det har sett likadant ut sen jag började blogga 2009 och nu är det helt omgjort. I'm confused. Jag gillar det inte! Värsta komplicerat. Men jag vänjer mig nog! :)

Nu ska jag och min syster värma några Billy's panpizzor till lunch while we crank some music. Justin Bieber's nya album Believe släpptes ju för några dagar sen. Det är så jäkla bra!!!! Been listening to it nonstop since I bought it.

Nu är det riktigt nära!

Åååh, nu är det riktigt riktigt nära! :D 11 dagar och 11 timmar! Lördag nästa vecka! Det kommer bli så himla kul, spännande och annorlunda! :D Tänk att bo i en annan familj, lära känna andra människor, flyga själv utan föräldrar, klara sig själv i 3 veckor och ta hand om sin ekonomi själv på ett helt annat sätt än hemma! :D Men samtidigt vill jag inte att det ska bli 30 juni riktigt, för när vi väl är där borta kommer allt gå jättefort och vips så är resan slut och sen efter det kommer allt bara vara ett minne.. :( Menmen, det är sånt livet är.
Kommer såklart sakna mina underbara vänner och familj med.. Tre veckor är ju rätt länge.. :/
Trots det så längtar jag som en galning!! Sjukt va tiden har gått fort! Kommer ihåg hur glad jag var när det var mindre än 250 dagar kvar.. ^^


Bilderna är från sts.se :)

Inne på sts.se, språkresor, allt om resan, kan man faktiskt hitta min och beccas blogg inne på sts och även flera andra språkresebloggar! :) (gick av någon anledning inte att länka dit..)
Gjorde btw en packlista igår! :D


LEDARE OCH SOMMARLOV!

Nu har jag också fått sommarlov!
Gick ut nian igår, så nu är grundskolan slut!!
Heeelt  galet. Hade en grym sista dag med klassen iallafall, vi gick ut och åt allihopa och sen gick jag och några kompisar på Summer take off (en stor fest här i Växjö) och dansade loss hela kvällen.
Men det var ju det inte det jag tänkte prata om idag!
Jag tänkte säga att jag också har fått en ledare! Louise Wendel heter hon!
Någon som har samma? :D
Lite besviken över att jag och Ida inte har samma, men jag tror att vi kommer få det grymt iallafall.
Idag är det bara 13 jäkla dagar kvar. TRETTON DAGAR.
Men jag lånar min kära mammas dator just nu, och hon vill ha tillbaka den så jag måste sluta.


Videoblogg igen :)

Hejhej! Nu är det dags för en videoblogg igen fast den här gången är det jag, Ida, som har gjort den! :) Hahha, ni får ursäkta för alla konstiga ljud jag gör och att jag sa fel på ett ställe när jag pratade om mina vänner ;) Och det är lite mörkt, men annars så, enjoy!



Ledare!

Hejhej! Tänkte bara berätta att jag har fått reda på min ledare nu! :D Beate Carlsson heter hon! Hahah, kanske inte speciellt intressant att läsa men jag är så himla ivrig så jag blir jätteglad för varje ny nyhet jag får reda på ^^
Senare ikväll kommer det upp en videoblogg från mig! :D Ha en bra kväll! //Ida




Mrs. Nicola Speake!

Nu har jag också fått min värdfamilj! Äntligen säger jag bara! :D Ska bo hos Mrs. Nicola Speake inne i Torquay på en gata som ser jätte mysig ut! :) Hon har även en dotter på 20 år. Vet inte om hon bor hemma eller inte. :) Om det är nån som ska bo där får ni gärna slänga in en kommentar!

Och nu är det bara 18 dagar kvar!! :D ÅÅH VA DET SKA BLI KUUUUUL! Men nu ska jag inte spåra ut. Lugn, bara lugn. (lugnar mig själv så ni vet..)

Såhär ser iallafall huset ut som jag ska bo i! :D Om ni vill kolla in gatan så heter den Skye Close :)


I skrivande stund sitter jag och äter flingor ur en skål medan mina marsvin Oden och Birk springer runt på golvet och vrålar och piper efter flingorna. Hahah, stackars små.

Ska snart gå och lägga mig och imorron är det dags för sista riktiga skoldagen! (det är lektioner men dem är ju rätt slappa, såå skönt!)  Ha det bra! :)


VIDEOBLOGG

Hade lust att göra en videoblogg men kom på att jag faktiskt inte hade något att säga. Lägger upp den iallafall, haha. Babblar på om ingenting en liten stund, det är ju alltid trevligt.

Ursäkta för den otroligt dåliga redigeringen, måste faktiskt få skylla på min dator för det där. Lämnade in min skoldator förra veckan och har därför min gamla skrothög till dator som är fylld med virus och seg som tusan så det går inte att göra något utan att den hackar. Ska dock ominstallera den någon dag och sen mår den nog bättre igen, så jag ska inte klaga :)

Instagram namn: @rebeccawi

P.S Är det bara jag som får en jätte konstig röst när jag spelar in videobloggar? Haha.

20 DAGAR!!!

Åååh, herregud, om 20 yttepytte ynka minismå dagar så åker vi faktiskt på språkresa!! Åååh herregud, vet ni hur jääkla kul det kommer bli?!! SJUUUUUUKKT KUUUL, ÅÅÅÅH JAG ÄR SÅÅÅÅ JÄÄKLA TAGGAD!!!! :D :D :D

Jag måste ju börja med packlista snart med!! Får nog göra det ikväll! Och en lista vad som måste köpas in innan!! (hoppas det inte blir för mkt bara för jag är typ pank för tillfället..;)) ÅÅååhhh, det här ska bli sååååå kuuul!! :D




ÅÅÅH VAD JAG LÄÄÄNGTTAAR!!! :D Nån mer där ute som vi kommer se i Torquay? :D Vi åker ju som sagt var den 30/6!

Ha en fortsatt bra kväll så ska jag gå och hyperventilera lite!!

Hur jag och Rebecca pratar

Åååh, om 27 dagar är jag faktiskt där, i England!! :D Kommer bli så sjukt roligt!!! :D Vakna upp varje dag i en värdfamilj, lära sig mer engelska, höra brittiska engelska varje dag, vara med kompisar, shoppa osv! :D
Och om 27 dagar kommer jag äntligen att få träffa Rebecca! :D

Hahha, jag och Becca hade en konversation häromdagen om hur vi låter när vi pratar (vi har ju aldrig hört varandras röster, pratar bara via fb/sms) och det här är vad vi kom fram till.

Becca, som pratar Småländska, låter som berättaren i början av det här klippet :)



Och jag, som pratar Västgötska, låter såhär...

Hahah, kan ju börja med att säga att jag inte låter alls lika bonnig som dem!
Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag ska förklara min dialekt, tror vi låter rätt bonnigt och använder en del ö i ord som det inte ska va,  ^^ Men gött är vanligt här och man förstår vad folk menar när en del säger "Tiahölm" ist för "Tidaholm" och vi uttalar inte Mariestad som det stavas utan mer "marjesta" ;)

Vet väl inte direkt om ni blev mycket klokare av det men ^^
Hahaha nått jag älskar iaf med Beccas dialekt är att hon säger "kåv" ist för "korv"! Hahahah, tycker det är jätte roligt :D Frågade om hon precis som min kemilärare säger "kukväxt" ist för "krukväxt" men det gjorde hon tyvärr inte, hahaha det hade vart himla kul! ^^

Hahah, det känns som att det här var ett väldigt osammanhängande och ja.. weird inlägg... (precis som flera av mina andra, som när jag började prata om min fot ist..)

Slutsats: Becca pratar himla gulligt och jag pratar himla fult. Ingen rolig slutsats direkt, men jag kan nog leva med det.

Haha, hejdåååå! :)

28 DAGAR

Vet ni hur bra det kändes att kunna stiga upp idag och säga "Jag åker till Torquay den här månaden!"?
I'm telling you, DET KÄNDES SKIT BRA.
Sen att det bara är första och jag åker den sista spelar ju inte så stor roll. Det är fortfarande denna månaden!
Om 28 dagar är jag i England. Om 28 dagar har jag träffat Ida. Om 28 dagar är jag iväg på ett äventyr jag har längtat efter i jag vet inte hur länge. Hela mitt liv typ.
Känns helt galet. Men jätte roligt såklart.
Nu ska jag öva på mina repliker, har genrep imorgon och sen uppvisning på söndag och kan inte mina repliker helt. Inte särskilt bra alltså. Men vi hörs antagligen snart igen!

RSS 2.0