Avresedagen

Herregud, idag är det redan en måndag sen vi åkte! :o Ååh, jag vill uppleva det igen.. Gud vad jag hade längtat efter den dagen!! Kom först till Landvetter där jag såg en tjej som såg lite ut som Becca, så jag sa det till min mamma. Sen såg hon inte ut som det så jag bara "nää, det är nog inte hon" och sen fick hon syn på mig och bara "heej Ida!" och då fattade jag ju såklart att det var hon ;)
 
Fick även träffa hennes kompisar, Daniella och Lottie, som snabbt visade sig vara riktigt schysta och nice! :)
Vid 8 for vi till Köpenhamn och var där ca 08.45. Vi fick lite fritid där så jag, Lottie, Becca och Daniella gick till Starbucks :)
 
Ebba och Anna :)
 
Amanda, Lottie och snygg-Becca ;)
 
Runt 10.20 (tror jag) for vi till London och Becca satt bakom mig och var jättetaggad ^^ Verkligen "iiiiiidaaa, nu är vi snart dääärrr!!!!" "Ida, jag ser London!!" "NU ÄR JAG HEMMA!" (hhaha, och på det sista kontrade Lottie med "Becca, du har bara varit här en gång" varav några äldre på andra sidan gången började skratta ^^ Dem skrattade flera gr åt Beccas iver ^^)
 
Sen satt vi i tre timmar och väntade på folk från Stockholm och Köpenhamn... Under tiden gick vi runt i affärer, köpte lite mat, Becca & Daniella somnade lite, vi pratade med lite andra, Lottie & jag satt och sjöng "The A Team" heeela tiden osv!
 
Efter ca 3 timmar's väntan åkte vi och spanjorer med buss ner till Torquay. Satt med Lottie och snacka en massa, pratade oavbrutet i en timme ^^ Daniella och Becca satt i sätena bredvid oss och sov ;) Det gjorde även Anna (Hon på översta kortet här under) och hon hade en väldigt intressant sovställning som jag och Lottie tyckte var underhållande ^^ Hon hängde typ ut över sätet på sidan och sov ^^ Såg vääldigt obekvämt ut ;)
Efter ett tag kom vi fram till en stor busshållplats i Torquay där vi stannade och blev uppropade. Utanför stod våra värdfamiljer och tog emot oss. Jag var väldigt nervös och ville helst stanna i bussen för alltid ^^
 
Utanför stod min värdpappa, John, och han hämtade upp mig och spanjorskan jag bodde med, Maria, och vi åkte sen hem till deras hus. Där var även hans fru Sarah och son Jack. (Hade även en dotter men hon var inte där första dagen)  Dem var iallafall jättemysiga och snälla! :D Hade jättestor tur med familjen!
 
//Ida :)
 
 
 
 

Svar på fråga + en vecka sen vi kom hem!

Hej där! Nu är det en vecka sen vi kom hem!
För exakt en vecka sen tror jag vi var på toa just nu ^^ Lite senare gick vi och hämtade vårt bagage och sa hejdå till varandra (de som åkt till landvetter då) och sen träffade vi våra familjer! Och jag måste säga att jag saknar det så mycket! :( Var så underbart roligt, hela Torquay var jättemysigt, alla kompisar, alla roliga saker som händer, värdfamiljen och allt! :(
Tänker på det någon gång varje dag och det får mig alltid att le! Förtillfället saknar jag min danska roomie Mathilde, värdfamiljen, min finska vän Piia och smålänningarna mest!! (smålänningarna är då alltså Becca och hennes två kompisar Lottie & Daniella!)
 
 
                                   
    Kära lilla Lottie!
       Min Mathilde! ♥
    Finska Piia och svenska Frida!
 
Daniella! :D
 
 Och den knäppa ungen som faktiskt fyller 16 år om bara ett par timmar! Grattis galning ♥
 
Tänkte även svara på en fråga:
 
Postat av: Linnea   
Hur fick du åka på resan? betalade dina föräldrar? fick du tjata mycke eller hade du bra argument? jag vill åka men mina föräldrar tycker att det är för dyrt:(      
             
- Ja, mina föräldrar betalade. Tjatade en hel del och visade mamma sts sidan och ställen jag ville åka till (valde mellan Torquay & Brighton t.ex) och tjatade lite till. ;)
Sen gillar min familj att resa så det bidrog nog till att mina föräldrar tyckte det var en bra idé. Men du får gärna hälsa dina föräldrar från mig att det var grymt roligt, jag lärde mig mycket engelska, blev mycket mer säker på att prata och känner mig inte längre löjlig när jag pratar det. Kan börja prata det mer när som helst nu och känner mig mycket mer trygg i det. I skolan jobbade vi även med nyttiga grejer, t.ex "uttalsbokstäver", hur man uttalar olika ord och ljud. För engelskan stavas ju inte alls som det låter. Du kan även säga att både jag och Rebecca hamnade i jättebra familjer! Saknar min nu i efterhand! Sen fick ju en del mindre bra, men jag hade iallafall en jättebra!
Hade verkligen hur jävla kul som helst! Saknade hela resan redan samma dag som jag kom hem!! Hur jäkla underbart som helst!!
Men jag sparade själv ihop fickpengarna (6 000) och så fick jag lite mindre julklappar och födelsedagspresenter efter att vi bokat det.
Men jag tycker verkligen du ska tjata och argumentera för det var såå kul och helt oförglömligt! Man vågar även mer och blir mer ansvarig!

Hoppas det går vägen!! Kram, Ida! :)

they tell me I'm home, but I'm not feeling it.

Det var det. Nu är vi i Sverige igen och de tre bästa veckorna i mitt liv är över. 
Jag kan inte fatta det och jag har tårar i ögonen när jag skriver det här. 
Att behöva säga hej då till Torquay och alla vänner jag har träffat där är något av de svåraste jag någonsin har behövt göra. Jag vill tillbaka, jag vill åka hem. 
 
Jag vill passa på att säga till alla som har funderat på att åka på språkresa - ÅK! 
Det är helt klart det bästa beslutet jag någonsin har tagit och jag har inte ångrat mig för en sekund. 
Nu taggar jag att spara pengar och nästa gång jag åker stannar jag i 10 månader. Efter den här resan är jag mer beslutsam än någonsin och jag vet att det är någonting som jag verkligen vill. 
 
har ingen dator med tillräckligt mycket plats för alla bilder jag har tagit just nu, men så fort jag har fixat det så kommer de upp en massa här på bloggen, promise! 
 

hemma igen!

Herregud, nu är vår resa slut och över. Det känns faktiskt helt sjukt. (sjukt är ju btw det mest använda ordet på den här bloggen känns det som ;)) Kom hem runt 1 inatt och jag saknar redan torquay och hela resan! Och becca, anna, lottie, ebba osvosvosv...
I förrgår (torsdags) lämnade vi torquay och åkte upp till London. Var jättesorgligt att lämna torquay och värdfamiljen! Hade verkligen en helt grymt bra familj! Hjälpte ju inte heller att Mathilde, min danska roomie som jag kommit närmast i familjen, började gråta.. :(
När vi kom fram till London så gick vi först på en liten promenad igenom staden till en restaurang där vi åt innan vi tog tunnelbanan till Madame Tussauds! och MT var skitcoolt! Trodde typ dem bara skulle stå uppradade alla dockor men så var det verkligen inte! De spelades musik och var lite teman runt personerna, det fanns en skräckrunda man kunde gå, en speciell bio (som vi inte va på men), en typ rutt som berättade om londons historia osv! Skitnice!
 
Efter Tussauds gick vi till Chinatown och fick ca 2 h fritid. Jag, Maja, Ebba, Anna och Frida gick och letade restauranger länge och valde till slut en kinesisk med buffé. Namnam! Och så jäkla kul hade vi, jag satt och asgarvade hela middagen kändes det som ^^ Efter den gick vi tillbaka till stället vi skulle träffas på och på ditvägen blev vi filmade av någon asiatisk tv-kanal! Hahaha, skrattade massa ^^ Dem frågade om vi hade Chinatown i Sverige, vad som var vår favoritmat från buffén osv. Hahha, super entusiastiska efteråt ^^
 
Efteråt träffade vi de andra igen och sen gick vi och såg Big Ben, London Eye och Buckingham Palace och efter det åkte vi till hotellet som låg 1,5 h utanför London.
För att det här inlägget inte ska bli milslångt så ska jag sluta skriva nu och istället lägga in lite bilder!
2 av mina fina smålänningar! Becca till vänster och Daniella till höger :)
 Ungefär det här fick man i lunch varje dag ;) Varierade mellan chipspåse och choklad och de andra var också olika från dag till dag!Mathilde och Rikke, två danskar jag bodde med! :) Jättesnälla! Usch, Mathilde började gråta när jag åkte till London.. Och jag började ju såklart också gråta! usch, saknar henne <3Det häääär är Linnea! :)Becca och Lottie igen.En fruktansvärt ful bild på mig och Becca. Eller ja, Becca är ju superfin men jag ser ju bara.. jaa.. Ville dock lägga upp en bild på oss då det faktiskt är vi som har den här bloggen och jag orkade inte kolla igenom alla när jag skulle välja bilder ;)Här är en bild på mig och söta lilla Emelie från Vaarberg :)Jag och den sista smålänningen. Lottie! Hahaha, jag, Becca, Lottie och Daniella var nog förresten dem som blev mest retade för våra dialekter ^^ Dem pratar ju småländska (skitgulligt!) och säger ord som måmå ist för mormor, Nåje ist för Norge o massa andra gulliga ord ;) Enligt mig själv pratar jag helt normalt men har tydligen jättestark dialekt, kan inte säga mitt egna namn rätt, säger ofta ä ist för e som t.ex hemma och betonar ord mycket och ofta ^^
Här är en fin liten gruppbild ;) Från vänster; Anna, Linnea, Ebba, Maja, Frida, Pihla och Sara. Lite framför dem andra står Alice, Piia och Rosa ;) Piia, Rosa och Pihla är från Finland ;p
Och häär har vi Sara och Anna! :)
Det känns bra att äntligen skriva ett inlägg med bilder i! ;) Ska försöka uppdatera dem andra och lägga till bilder till ;)
 
Nu ska jag gå, adjööö!
Och sa jag att den här språkresan var helt sjukt grym?! Asbra! Alla som har chansen borde verkligen åka!!
 
Puss och kram, iiiiiiiida.
 
 
 

Sista dagen i Torquay!

Heeej! Ida har. Sorry for att jag inte har bloggat nagot pa lange, men har forlorat min mobil..
Med typ 2-3 000 bilder pa fran den har resan. Jag ar bitter ja.
Det ar btw grymt sorgligt att det ar var sista dag har! Alskar Torquay, superunderbart!!..
 
Har lanat familjens dator nu for att kolla om jag har nagra pengar kvar pa kortet och hur mycket det kostar att checka in extra bagage ;) Kommer nog behova gora det. Har fatt kopa en lite mindre vaska, typ sportbag ;) Horde ni det, mamma och pappa?! Vi maste kopa en storre resvaska!!
 
Nu maste jag sticka, maste packa lite mer! Vid kl 19 (20 for er i sverige) har vi Goodbye party pa stranden.. Vill inte aka!!
Meeeeeeeen vi kommer iallafall vara i London imorgon och ga pa Madame Tussauds! :D
 
Haa det bra!

LOVING ENGLAND

Hi guys! Har inte haft någon möjlighet att blogga på hur länge som helst. Just nu sitter jag hemma och tittar på TV med Daniella, Lottie och Lewis (sonen i vår värdfamilj). Klockan är halv två här (halv tre hemma) så vi borde gå och lägga oss nu. Idag åkte vi till Newquay och hade det asbra. Vi gick in på ett akvarium där de hade en massa coola fiskar och sånt och sen gick vi till stranden och jag och Daniella badade i havet! Det var skitfint väder, typ 30 grader och jätte soligt så det var hur skönt som helst. Efter att vi hade varit i Newquay åkte vi hem till vår värdmammas bror (som har tre danska tjejer hos dem) och hade lite födelsedagsfest för vår värddotter Sienna som fyller år på onsdag (vår sista dag här). Vi hade det jättebra där, alla var hur trevliga som helst. Vi tog bussen hem vid 11 tiden typ. Vad mer har vi gjort sen jag skrev sist? Vi har åkt gokart, banana boat, gått i skolan, tagit en jäkla massa kort, varit i Exeter (en stad typ en timme bort), i Dartmoor (en nationalpark) och i Plymouth (en annan stad), och en jäkla massa annat! Vi har fullt upp hela tiden. Jag trivs verkligen asbra här, vill aldrig åka hem! Our hostfamily is the best. Sjukt jobbigt att vi bara har tre dagar kvar här innan vi åker vidare till London. Vi försov oss imorse förresten, vi skulle träffas vid halv 10 vilket betyder att vi måste ta bussen typ halv-tjugo i nio eftersom vi bor så långt bort (Newton Abbot) och vi vaknade vid halv 9 så vi fick skynda oss som tusan. Drog på oss kläder (jeans och tjocktröja, passande för dagens väder), och sminkade oss på bussen, haha. Lovely. Men nu måste jag sova! Bjuder på en bild från Newquay idag!


jackipacki whooo

It's Ida here. Pratade med mamma igår och hon sa att jag borde blogga mer och hon är ju min förmyndare så jag får väl göra som hon säger. Idaaag kunde man köra lazytag (lazerdome) om man ville men dum som jag är så köpte jag inte det. Aja, kan ju försöka intala mig själv att det blir mer pengar till shopping istället... Påtal om shopping så är shoppingen här jättebra! :D massa kläder och billigt! Har köpt tolv plagg tror jag ja kom fram till ;) men en dag köpte jag två t-shirts, två bhar och ett par färgade strumpbyxor för 15 pund! 15 gånger 11 blir väl ungefär 155 kr! Allt utom strumpbyxorna på underbara primark <3 Var btw där idag och bytte ett par leggings till en större storlek. Var ett hål i skrevet också men det stod på kvittot att de var tvugna att vara i "saleable condition" så jag sa inget om det och hon kollade inte så jag är glad att jag lyckades! ;D Imorron tror jag att jag ska åka och kolla på vita converse! :D kostar bara 42 £ så det är lika bra att passa på! Har jag tillräckligt med pengar nästa vecka så ska jag nog köpa ett par till ;) Ååh Linda, kolla om New Look har en internet sida och kolla om det är något du vill ha för dem har massa kläder och rea på mkt just nu så jag skulle kunna köpa med nått därifrån! :) köpte faktiskt en vit klocka där idag för ca 115 kr! :) och Anna, det verkar vara illa med bokmärken så bli inte för besviken om jag inte hittar nått.. :/ Vädret här är regnigt.i.princip varenda dag, men vad hade jag förväntat mig, jag åkte ju faktiskt till "den engelska rivieran".. ;) Ååh idag hälsa en rolig sak! Det kom en svensk gubbe med kamera och mikrofon och vi frågade om han filma för tv men han skulle ta kort för sts. Och helt plötsligt går jag, Frida, Maja och Linnea upp mot skolan med våra sts-ryggsäckar på ;) sen filmade han oss och en kille som stått och kollat på när vi gick när vi bla sa "torquay" och lite mer ^^ så.vi kanske kommer på sts's hemsida! ^^ Hahah vi var riktigt löjligt exalterade efteråt ^^ ni får btw ursäkta för eventuella stavfel och bildlösheten! Byeeee!

Paignton

Hej där! :) Ida här. Tänkte uppdatera lite här :)
Idag kunde man om man ville åka till Quaywest som är ett badland. Men det kostade 11 £ att åka med dit och jag kände varken för att åka dit eller betala det så jag sket i det :) Istället åkte jag och andra som inte heller ville dit till Paignton (en by utanför Torquay) (inte säker på stavningen) och tog det lugnt.
För en gångs skull var det soligt och varmt så jag hängde på stranden :) först själv då jag läste en bok och sen med några finskor :)
Har dock blivit förkyld :/ lite hosta då och då, snuvig och matt. Hoppas dock att jag kan vara med och åka bananboat imorron men vi får se. :)
För er som undrar så bor jag med en mamma,pappa, dotter på 14, 10-månaders son (skitsöt!), en spanjorska och två danskor :) Går i skolan från ca 08.30 eller 09.00- 12.00. Vid 12 äter vi vår lunch vilket är en lunchlåda från familjen som oftast innehåller en dubbelmacka, en frukt, ett litet juice-paket och en liten chipspåse/liten choklad. Efter lunchen har vi aktivitet vilket kan tex vara skattjakt, charader på stranden mm. :) Sen har man några timmar som man hinner shoppa lite på och åka hem och äta innan man ska vara i stan (oftast) kl.19 för en aktivitet.
 
Hoppas ni har har bra hemma i Sverige! :)

UPDATE

Sitter på ett café med Daniella, Lottie, Ebba, Carl och Edvin och alla sitter med varsin mobil eftersom de har gratis WiFi. Sociala gänget! Idag hade vi Crazy Games, så vi körde typ Irländsk julafton och sånna grejer. Nu ska vi snart ta bussen till skolan, där vi ska stanna till typ 4 innan vi åker in till Torquay igen. Vi ska äta ute ikväll hade vi tänk, vi ska testa KFC! As nice. Ikväll ska vi ha Sports Night tror jag, vet inte riktigt vad det går ut på men det är säkert kul. Hoppas det inte regnar bara. Vi sitter här jätte blöta hela gänget, fan vad det regnade imorse. Inte längre dock! Vi har det asbra här, men nu måste jag gå! Vi får se när jag bloggar nästa gång. HEJDÅ

asså fyfan för mig!

Det va disco ikväll och jag är inte direkt nån som gillar att dansa eller så, känner mig bara jättelöjlig när alla står och hoppar och svänger med armarna. Iallafall, så jag satt vid ett bord med några andra och dunkade en spriteflaska i takt med musiken.
Efter typ 45 min dunkande hittade jag becca och Daniella (Lottie den svikaren hade anmält sig sjuk) och dem och Anna och Ebba tvingade ut mig på dansgolvet.. Efter ett tag smet jag dock tillbaka till mitt bord och spriteburk.
(Becca och co försökte tvinga tillbaka mig men det är en annan historia) iallafall, efter ett tag tar Daniella, Ebba, Becca och Anna paus från dansandet så de kom och ställde sig vid mitt bord.
Vi står där helt normalt och skrikpratar lite när BOOOM! Hela jävla spriteflaskan exploderar och kommer över alla och speciellt mig! Mitt linne, ansikte, hår, byxor och överallt! Så jävla äckligt! ^^ fyfan asså! Sånt händer verkligen bara mig! >< får väl kanske skylla mig själv men ändå! Hahahhaha fyfan! ;S :D
 
Bilden är från ett annat disco med massa olika folk från Sverige, Danmark och Norge! :)
 
 
 

måndag 2 juli 2012

Heej! Ida här igen. Tänkte blogga lite om gårdagen.
Så Sarah följde mig alltså till skolan där vi hade världens nice'aste lärare. Efter lektionen hade vi lunch på skolan innan vi tog bussen till The Clock Tower. Där blev vi indelade i lag och då skulle vi köra photoquiz.
Man fick en lapp med olika saker att ta kort på, t.ex en i laget bredvid en fiskmås och alla uppdragen var värre olika poäng.
När vi kom tillbaka fick vi veta vilka som vunnit. Beate sa vårt lag och jag och Maja (en annan directioner) bara "yeees, vi vann!). Dock kom vi tyvärr bara trea.. Hehe.. Efteråt sprang iaf jag, Maja, Frida (också directioner) och några till till Claire's, en affär med massa 1d saker! Vi var helt lyriska :D
Köpte en massa fin 1d-börs! Hihih.
Frida och Maja! :D
 
Sen gick vi vidare till Primark. Köpte två jätte snygga leggings! Vi var också inne på Poundland, en affär med massa grejer, typ kattmat, iphoneskal, batterier, godis och typ allt. Men grejen är att allt där inne kostar 1£! :D
 
Köpte godis och en adapter.
Sen hem och bada innan skittråkigt disco! Sen till (lyssna noga mamma, du älskar ju att gå dit när man är utomlands!) McDonalds tillsammans med Anna, Ebba, Lova, Becca, Lottie, Viktoria och Daniella där vi köpte McFlurry! Namnam!
Idag hade vi lektion med George igen. Han är grym! Övade lite uttal och körde lekar där man bla skulle kasta bollar av vatten och papper på whiteboardtavlan som han puttade på så den rörde sig. På tavlan hade han målat olika stora fåglar som var värda olika mkt poäng. Även en tant och en hund som gav minus poäng. Träffade man honom fick man -5 ^^
 Ciaooo!

ben and jerry!

Hej där!
Sitter just nu på en Ben and Jerry bar tillsammans med 7 svenskor och två finskor :)
Det regnar som vanligt här borta och vi har haft en lektion idag. Hade grymmaste George igen, han är bäst!
Han sa flera gånger att engelska är det dummaste språket när det gäller stavningen ;)
Bara så du vet mamma (och alla andra som vill slänga iväg ett sms!) så har jag ett nytt simkort, messar när jag har laddat de!
 
Nu måste jag sticka så jag hinner med bussen!
 

första rapporten härifrån från mig!

Heeej! Ida här! Jag har det jättebra här borta :) John och Sarah är jättesnälla! Det har varit fullt upp hela dagarna så det är först nu jag har bett om lösenordet till deras Internet :) Idag var första dagen med lektioner och Sarah följde mig dit. Så nära bor jag så jag kan gå! Sköönt, en del bor typ 30 min bort. Körde först ett test på hundra frågor med 4 alternativ och sen körde vi namnlekar och lite sånt. Nu ska vi äta och sen disco, såå bye för så länge!

RSS 2.0